Anita van Oosterbosch

Naast mijn werk als galeriehouder en gastvrouw ben ik kunstenaar. Sinds begin jaren ’90 maak ik collages, mixed media en schilderijen. Het proces voor de collages maken begint met zoeken in oude fotoboeken, tijdschriften en uit een groot eigen opgebouwd (reis-) fotoarchief. Afbeeldingen worden kritisch bekeken en schijnbaar onbewust uitgezocht. Meestal worden er één, twee hooguit drie beelden gebruikt voor de collages. Soms vang ik een collage in twee minuten. Een andere keer kan het maanden duren voordat een afbeelding de juiste toegevoegde spanning vindt.

Ook mijn schilderijen hebben een collageachtige uitstraling. Simpele voorstellingen realistisch naïef geschilderd.

Opleiding: Academie Artemis Amsterdam, mode & vormgeving 1994-1996.

  • The Falcon
    Look 1
    Anita van Oosterbosch